CMS Webdesign

spacer

Because open source matters

spacer

Joomla! en WordPress zijn Open Source Content Management Systemen die over de hele wereld gebruikt worden voor simpele websites tot complexe bedrijfsapplicaties. MK Design-it is specialist op het gebied van deze Content Management Systemen. In iedere website die wij leveren is een van deze systemen geïntegreerd.

Ook voor technische ondersteuning, trainingen en advies voor uw bestaande Joomla of WordPress website bent u bij ons aan het goede adres.

Joomla vs WordPress

Een website fungeert tegenwoordig steeds meer als het visitekaartje van jezelf of organisatie. Want zeg nou zelf wanneer je iets opzoekt over een bepaald onderwerp, dienst of product doe je dat steeds vaker via een smartphone, tablet of pc. Het wordt dus steeds belangrijker om ook online een goede uitstraling te hebben.

Aan de slag
Om aan de slag te gaan en de juiste keuze te maken voor een CMS, moet je eerst goed voor ogen hebben wat je met jouw toekomstige website wilt bereiken. Wil je een blog of toch liever een corporate website? Afhankelijk van het doel kun je het juiste CMS systeem kiezen.

Joomla vs WordPress
We behandelen in het kort twee populaire CMS systemen Joomla en WordPress, zodat je een beter beeld krijgt welk CMS systeem het beste past bij jezelf of organisatie. Het fundamentele verschil tussen Joomla en WordPress is dat Joomla van oorsprong vaak wordt gebruikt als een community website en WordPress meer als blog. Beide pakketten zijn echter altijd in ontwikkeling, waardoor er mogelijkheden zijn om te groeien. Zo kunnen ze worden uitgebreid met plug-ins. Deze kun je overal op het internet vinden. Daarnaast hebben beide pakketten een grote gebruikersgroep met forums, waar tips en trucs worden gedeeld. Gunstige bijkomstigheid is dat beide pakketten gratis te gebruiken zijn.

MK Design-it Webdevelopment

WordPress

Joomla

Best geschikt voor blog websites of beperkte corporate websites

Korte ontwikkelingstijd snel online

Zeer gemakkelijk in gebruik. De beperkte functionaliteit zorgt voor overzicht

Maakt gebruik van themes, zijn wel beperkt meestal content gericht

HTML 5 CSS 3

+12.000 plug-ins beschikbaar. Geen eigen plug-ins om uit te breiden

SEO vriendelijk, makkelijke controle over URL structuur en weinig configuratie tijd

Best geschikt voor veeleisende websites (corporate, portals, etc.), maar niet te complex

Gemiddelde ontwikkelingstijd. Afhankelijk van functionaliteit en/of maatwerk

Gemakkelijk in gebruik. Dit komt voornamelijk door de overzichtelijke interface

Maakt gebruik van templates, ontwikkeld met veelzijdigheid

HTML 5 CSS 3

+6000 plug-ins beschikbaar. Eigen plug-ins om uit te breiden

SEO vriendelijk vergt echter wat meer configuratie tijd dan WordPress

Conclusie
Joomla en WordPress zijn vandaag de dag verschillende maar volwaardige CMS systemen, die continu in ontwikkeling zijn. Welke past het best bij jou?

Wij bouwen aan langdurige klantrelaties

0630354806